Dan jabuka

Jabuka se smatra jednom od najzdravijih voćnih vrsta pa zato i ne čudi što nosi naziv „kraljica voća“. Svakodnevnim konzumiranjem jabuka može spriječiti pojava mnogih zdravstvenih poteškoća i oboljenja. Jabuke su pune je vitamina i minerala mogu se jesti ujutro, po danu i navečer, te se preporuča svaki dan pojesti po jednu jabuku. Možemo ih jesti svježe, sušiti, jesti u kolačima, kompotu, piti u soku od jabuka, prerađivati u pekmez, džem, žele i jabučni ocat koji je jako zdrav.

Dan jabuka obilježili smo:
- čitanjem priče „Tri jabuke s bakinog ormara“, S. Škrinjarić
- razgovorom o jabukama, što o njima znamo, gdje rastu, kako izgledaju, kakvog su okusa, za što se sve koriste
- također smo razgovarali o važnosti zdrave i raznolike prehrane opisivanjem i imenovanjem voća i povrća
- nakon promatranja crtali smo košaru s jabukama.






"Jabuke rastu na drvu" - Eva
"Imaju puno vitamina" - Ema
"Imaju slatki i kiseli okus" - Izak
"I crvići ih vole isto" -Ella
"Moja baka radi pekmez od jabuka" - Leon

© 2022 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.