BOŽIĆNI BLAGDANI

 Kao i svake godine, djeca se posebno vesele božićnim blagdanima. Božić je vrijeme njegovanja običaja u najradosnijem mjesecu u godini- mjesecu ljubavi, mira i zajedništva. Božić se svake godine obilježava 25. prosinca te mu prethodi vrijeme adventa.
U skupini „Ribice“ ovaj smo mjesec obilježili na poseban način. „Ribice“ su pripremu za Božić započeli s izradom vlastitog adventskog vijenca izrađenom od otisaka dlanova djece. Svaki su početak tjedna obilježili lijepljenjem jedne adventske svijeće. Kako bi stvorili pravi blagdanski ugođaj od stiropora smo izrezali božićni bor koji su zatim djeca bojala zelenom temperom. Od kartona smo načinili kuglice koje su djeca bojala prema vlastitim željama kako bismo taj bor i „oživili“ te ga načinili pravim božićnim drvcem.
Djeca i odgojitelji zajedničkim su se snagama potrudili kako nam ovo vrijeme u kojem se nalazimo ne pokvari pravi duh Božića te smo se svakodnevno veselili uz različite božićne pjesmice, kreativno se izražavali te slušali priče o Božiću i njegovim čarima.


© 2023 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.