Važnost pravilne prehrane tijekom pandemije

 Živjeti zdravo kod kuće: Važnost pravilne prehrane u vrijeme smanjenih društvenih kontakata

U strahu od dulje izolacije i ograničenih mogućnosti nabave svježe hrane, većina nas želi osigurati potrebne zalihe namirnica. Uslijed dosade, tjeskobe i stresa, često donosimo lošije prehrambene izbore zbog kojih postajemo podložnijima zarazi i teže se oporavljamo od bolesti. Dugotrajan boravak u kući vrijeme je u kojem, u nedostatku sadržaja, češće posežemo za hranom, a nerijetko i pretjeramo u količini soli, šećera i masnoća.

Opskrbu hranom važno je dobro isplanirati kako bismo očuvali svoje zdravlje, ali i kako ne bismo nepotrebno bacali hranu.

Informacije kako očuvati zdravlje obitelji, kako se pravilno hraniti, kako odabrati namirnice koje će nam osigurati dovoljnu količinu hranjivih tvari, posebno vitamina i minerala možete pronaći na:

https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/zivjeti-zdravo-kod-kuce-vaznost-pravilne-prehrane-u-vrijeme-smanjenih-drustvenih-kontakata/
https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/zivjeti-zdravo-kod-kuce-kako-strateski-koristiti-namirnice/
https://www.hzjz.hr/sluzba-promicanje-zdravlja/zivjeti-zdravo-kod-kuce-vrijeme-boravka-u-kuci-iskoristite-za-obiteljske-aktivnosti/

© 2023 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.