Engleski program

CJELODNEVNI PROGRAM RANOG UCENJA ENGLESKOG JEZIKA

Početkom pedagoške godine (2007./2008.) u našem vrtiću otvorene su nove skupine u kojima djeca imaju mogućnost učenja engleskog jezika kroz sva razvojna područja u sklopu redovitog (10-satnog) programa. Program se pokazao veoma uspješnim, te smo i narednih pedagoških godina nastavili dalje s radom. U pedagoškoj godini 2011./2012. otvorili smo još jednu grupu sa integriranim engleskim jezikom u područnom objektu Rođenje Marijino.

ZAŠTO RANO UČENJE STRANOG JEZIKA?

Radi lakšeg usvajanja dobrog izgovora, boljeg razumijevanja vlastitog jezika, te upoznavanja različitih kultura, stjecanja osjećaja sigurnosti,samopouzdanja i spontanosti u izražavanju.

Rano učenje pomaže kasnijem učenju i proširivanju znanja.Vrste aktivnosti koje se provode: songs, rhymes and chants, TPR activity (total physical response), games (ball games, card games, crown games, finger chants..)

Imamo suradnju sa školom stranih jezika Lingua grupa. Izvorni govornici i profesorica Ana Kralj koja jednom mjesečno boravi u skupini kao supervizor.

Cilj nam je Pružiti djetetu mogućnost da u igri, druženju i spontanoj interakciji s djecom i odgojiteljima na zanimljiv način razvija interes i motivaciju za usvajanje engleskog jezika.

Neke od tema koje se obrađuju su: zastave, London-Zagreb poveznice, kuća i obitelj, čovječe tijelo, životinje, odjeća, hrana, promet, zanimanja i još mnogo toga.

I za kraj malo mudrih misli: koliko jezika govoriš za toliko ljudi vrijediš!


© 2024 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.