Pandemija i potres - podrška djeci

 Poštovani roditelji,

Trenutno se suočavamo s jednim kriznim razdobljem uslijed pandemije koronavirusa u kojem su se naši životi i naša svakodnevica, s ciljem sprječavanja brzog širenja zaraze, uvelike promijenili. Naši najmlađi se najčešće bez većih poteškoća prilagode novonastalim okolnostima, ali da bi prilagodba na nove situacije bila što uspješnija važno je djeci i ponuditi objašnjenje za promjene koje su se dogodile. Zašto ne idem u vrtić? Zašto ne smijemo ići kod bake i djeda? Zašto ne smijemo u park? neka su od očekivanih pitanja. S djecom budite iskreni i objašnjenja na ova pitanja im dajte na način koji odgovara njihovom stupnju razumijevanja. Nažalost, osim s pandemijom koronavirusom, naš grad je 22. ožujka pretrpio snažan potres. U nadi da, osim očekivanog straha i zabrinutosti, niste pretrpjeli ozljede ili veću materijalnu štetu, preporučamo vam materijale koji mogu pomoći u pružanju podrške djeci.

Ukoliko je bilo koja od navedenih situacija izazvala promjene u ponašanju Vašeg djeteta te ste zabrinuti za njegovo funkcioniranje slobodno se obratite psihologinji na e-mail adresu psiholog.sachs@gmail.com, a u slučaju hitnije potrebe savjetovanja navedite svoj broj mobitela.

Zagrebačko psihološko društvo ponudilo je korisne smjernice u pružanju podrške djeci u trenutnoj situaciji.

ZPD-preporuke

Materijal ERF-a 

"Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece"


U poveznicama ispod možete preuzeti materijale korisne u pojašnjavanju djetetu što se dogodilo i pružanju podrške.

COVID-19

Slikovnica

Video za djecu

Što se dogodilo u mom gradu


POTRES

ERF - preporuke

Poliklinika - preporuke


Ukoliko kod sebe primijetite znakove otežane prilagodbe na novonastalu situaciju, visoku razinu stresa, simptome anksioznosti ili depresije ili iz bilo kojeg drugog razloga osjetite da Vam je potrebna psihološka pomoć, svakako se obratite na jedan od sljedećih telefona jer kada pomognete sebi moći ćete pomoći i svome djetetu i biti tu za njega sa svim svojim roditeljskim snagama.
Psihološka pomoć – Zagreb

091/913-5689, 091/ 755-4702, 091/784-7558, 091/9395944, 091/947-8762

U trenutnim okolnostima i dalje smo tu za Vas, samo na malo drugačiji način. Toplo vas pozdravljamo!

© 2024 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.