SRC

DV Milana Sachsa - Centar izvrsnosti


Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske imenovalo je DV Milana Sachsa stručno-razvojnim centrom za provedbu Dramsko-scenski izričaj kroz tradicionalne i suvremene medije za odgojitelje i stručne suradnike. U modulima ciljano podižemo razinu kreativnosti odgojitelja, potičući ih na implementaciju umjetničkih elemenata putem tematskih sadržaja u odgojno-obrazovnoj praksi osnažujući ih da vlastitom kreativnošću potiču djecu na izražavanje u raznolikim umjetničkim područjima.


 

Stručno-razvojni centar našeg vrtića nudi oblik profesionalnog usavršavanja odgojitelja i stručnih suradnika koji nastoji osigurati kontinuitet u kvalitetnom djelovanju odgojno obrazovane prakse. Izgradnjom kulture ustanove , unutar koje dijete postaje subjekt vlastitog odgoja i obrazovanja, gdje uče čineći i istražujući, stvoren je preduvjet za cjeloživotno učenje te se na taj način ostvaruju mogućnosti za kontinuiran profesionalni razvoj odgojitelja.
  
U našoj odgojnoj-obrazovnoj praksi od velike važnosti pokazala su se iskustva odgojitelja iz umjetničkog kurikuluma, u kojima književnost za djecu, likovnost, glazba, pokret, scenografija i kostimografija te informacijsko-komunikacijske tehnologije čine cjelinu i postaju ujedinjeni u dramskim predstavama.
  
Cilj edukacije je otkrivanje i implementiranje kvalitetnih i inovativnih dramsko-scenskih, likovnih i glazbenih sadržaja u odgojno-obrazovni rad vrtića te poticanje i razvijanje kreativnosti i stvaralaštva djeteta kao preduvjet njegova osobnog rasta i korištenje stečenih iskustava u daljnjem životu. Osvještava se važnost prilagođavanja vrtića i vrtićkog djelovanja suvremenom kurikulumu. 

  
  


    

 

   

 


    

   


 
U tijeku je provedba 5. ciklusa edukacije - od ukupno 10 modula.


dr.sc. Gordana Lešin, ravnateljica DV M.Sachsa


 

© 2023 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.