Priznanja i postignuća


 Dječji vrtić Milana Sachsa ima izrazito veliki broj diploma, pohvalnica, zahvalnica i priznanja za unaprjeđivanje odgoja i obrazovanja te javno i kulturno djelovanje pojedinaca i vrtića. Kao najvažnije, izdvajamo sljedeće:


NAGRADA NAJ-AKCIJA 2022.

- Dječjem vrtiću Milana Sachsa dodijeljena je povelja Grada Zagreba za uspješno provedenu NAJ-AKCIJU 2022. pod nazivom "Djeca djeci s ljubavlju". Ovom akcijom zajedno smo uljepšali živote djece i izvan našeg vrtića.

Povelja za NAJ-AKCIJU 2022.


PRIRUČNIK "KREATIVNI ODGOJITELJI"

Školska knjiga izdala je priručnik Kreativni odgojitelji, dr.sc. Gordana Lešin i suradnice. U priručniku su prikazani primjeri kreativnih aktivnosti i ideja o radu s djecom u sklopu umjetničkog kurikuluma, s jasnim i primjenjivim savjetima koji su upotpunjeni mnogobrojnim fotografijama.
Zahvaljujući takvom načinu rada kreativni odgojitelji će pridonijeti razvoju djeteta u svim razvojnim područjima te s pomoću igre poticati aktivno učenje, istraživanje i kreativnost u djece. U sinergiji teorije i prakse utemeljen je na primjerima dobre prakse Stručno-razvojnog centra Dječjeg vrtića Milana Sachsa.
Priručnik je namijenjen odgojiteljima, studentima ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, voditeljima kreativnih radionica i roditeljima koji žele pridonijeti kreativnom razvoju svojeg djeteta.

Priručnik

POVELJA PRIJATELJSTVA

Kao rezultat dugogodišnje suradnje i uključenosti u lokalnu zajednicu te želje pružanja pomoći djeci s posebnim potrebama svjedoči i povelja prijateljstva 2020. godine te zahvalnica koja nam je uručena na svečanosti obilježavanja 75 godina Centra za rehabilitaciju Zagreb, u studenom 2022. godine.

Povelja prijateljstva

 

IMENOVANJE STRUČNO-RAZVOJNIM CENTROM - DRAMSKO-SCENSKI IZRIČAJ KROZ TRADICIONALNE I SUVREMENE MEDIJE

- Ministarstvo znanosti i obrazovanja verificiralo je DV Milana Sachsa kao Stručno-razvojni centar za provedbu dramsko-scenskog izričaja kroz tradiocionalne i suvremene medije. Naš vrtić imenovan je stručno-razvojnim centrom za unaprjeđivanje stručnog rada u području predškolskog odgoja i obrazovanja i stručnog usavršavanja odgojno-obrazovnih djelatnika za provedbu dramsko-scenskog izričaja kroz tradicionalne i suvremene medije.

Rješenje o imenovanju Stručno-razvojnim centrom

DRŽAVNA NAGRADA

-  Nagradu Ivan Filipović, najviše priznanje kojeg Hrvatski sabor dodjeljuje djelatnicima u odgoju i obrazovanju za rad i rezultate u predškolskom odgoju dobila je naša ravnateljica dr.sc. Gordana Lešin za rad u 2015. godini. Svojim radom posebno pridonosi u uspostavljanju inovativnog i kreativnog pristupa razvoju dječjih kompetencija te promicanju vrijednosti multikulturnog društva, kao i podizanju profesionalnih kompetencija odgojitelja i stručnih suradnika. Nadalje, promiče odgoj za demokratsko društvo, osobito iz područja ljudskih i dječjih prava te odgoja za demokratsko građanstvo i održivi razvoj.

Nagrada Ivan Filipović


PRIZNANJE VJERSKIH ZAJEDNICA

- DV Milana Sachsa dobio je priznanje Crkve SV. Obitelji za ciklus stručnih interaktivnih radionica održanih za župnu zajednicu s ciljem pružanja podrške suvremenom roditeljstvu

P
riznanje Crkve Sv. Obitelji


- DV Milana Sachsa dobio je priznanje Medžlisa islamske zajednice Zagreb za kontinuirano promicanje vrijednosti multikulturalnosti, tolerancije i uvažavanja te osobito za ostvarivanje partnerstva s roditeljima djece polaznika vrtića.

priznanje Medžlisa islamske zajednice Zagreba 


© 2024 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.