Prvi dan jeseni

23. rujna je prvi dan jeseni. Jesen donosi berbu plodova na većini biljka trajnica kao što su jabuke, šljive, kruške grožđe... Isto tako na većini listopadnih stabala tijekom jeseni će otpasti  lišće. Iskoristite jesensko vrijeme za šetnju prirodom i promatranje prirode u to doba i uživajte u šarenilu boja koje nam jesen donosi!!

 Korisno:

Što možete raditi u prirodi?

Skupljajte lišće:
Gazite kroz lišće i skupite najljepše. Složite ih po bojama ili prema veličini. Najljepše možete nalijepiti na list papira pa ih  staviti u okvir kao sliku. Kada je vjetar pokušajte ih uloviti.

Promatrajte oblake:
Legnite na klupu u parku i promatrajte oblake. Pokušajte pronaći raznorazne likove. Objasnite djetetu da je na jesen sunce sve niže, broj oblaka sve veći i dani sve kraći.

Promatrajte ptice:
Kupite djetetu dalekozor i promatrajte ptice. Objasnite mu da se neke ptice sele na jug jer će kod nas uskoro biti prehladno za njih. Promatrajte kako su ptice raspoređene u jato.

Posjetite šumu
Objasnite djetetu što se događa u šumi. Životinje se pripremaju na zimu. Skupljaju zalihe hrane da bi je imale dovoljno do proljeća. Skupljajte gljive, potražite žirove i kestene.

Posjetite selo
Ako imate mogućnost boravka na selu, posjetite voćnjak ili vinograd. S djetetom skupljajte jabuke, kruške, dunje i ostalo voće. Ne zaboravite, sada je i vrijeme za skupljanje oraha. Otiđite s djetetom u berbu.

© 2024 Vrtić Milana Sachsa. Sva prava pridržana.